Actorul Ion Caramitru a decedat duminica la varsta de 79 de ani. Socrate, cum il stim din “Liceenii”, trebuia sa fie prezent la Iasi pentru a participa la Festivalul Serile Filmului Romanesc (SFR), dar din cauza problemelor de sanatate, actorul a fost nevoit sa lipseasca de la eveniment.

Potrivit informatiilor aparute in presa, in urma cu o luna, actorul s-a simtit rau si a mers la spital! Problemele nu au incetat, iar medicii au reusit cu greu sa-i puna un diagnostic.

In ultimele zile, artistul era din ce in ce mai slabit, iar in ciuda tratamentelor administrate de medicii.

Dupa numeroase investigatii, abia la inceputul lunii august, medicii au reusit sa-i puna un diagnostic clar! Se pare ca Ion Caramitru avea o infectie in sange care ii afectase tot organismul. Mai exact, ar fi fost vorba despre un stafilococ, stafilococul auriu, o boala grava care afecteaza rapid toate functiile corpului.

Staphylococcus aureus este cel mai periculos dintre toate numeroasele bacterii stafilococice comune. Aceste bacterii gram-pozitive, de culoare mov-violet in campul microscopic, au forma de coci si sunt aranjate in grupuri asemanatoare unui ciorchine de strugure.

Stafilococul auriu se regaseste adesea, la nivelul pielii sau al mucoasei nazale la persoanele sanatoase si nu cauzeaza probleme serioase. Insa, daca bacteria patrunde in sistemul circulator, in sistemul osos ori daca ajunge la plamani, inima sau la nivelul articulatiilor, infectiile cauzate de stafilococul auriu pot avea urmari grave. Stafilococul auriu supravietuieste la temperaturi extreme, face fata acidului gastric si chiar si mediului salin. Aceste organisme pot creste aerob sau anaerob (facultativ) si la temperaturi cuprinse intre 18 °C si 40° C.

Cauzele infectiei cu stafilococ auriu
Multe persoane poarta bacteria stafilococului auriu, insa nu dezvolta niciodata o infectie. Infectiile cu stafilococ auriu sunt cauzate de mai multe tipuri diferite de germeni stafilococici, inclusiv:

• Staphylococcus aureus rezistent la Meticilina;

• Staphylococcus aureus susceptibil la Meticilina;

• Staphylococcus aureus intermediar sensibil la Vancomicina;


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *