Legea Pensiilor a fost modificata. In urma modificarilor efectuate, mai multi romani vor fi afectati, deoarece pensia va depinde de anii cotizati la stat. Afla ce pensie poti primi daca ai cotizat numai 10-15 ani.

Ce pensie primesti de la stat, daca ai cotizat doar 10-15 ani

Modificarile din Noua Lege a pensiilor vor face diferenta intre cei care au cotizat la stat intre 10 si 15 ani si cei care au cotizat peste 15 ani. Astfel, cei care au cotizat mai putin de 15 ani vor primi o pensie minima, stabilita, intr-un procent de 40% din salariul minim brut pe tara garantat. Totodata, pentru fiecare an de vechime in plus se adauga cate 1% din salariul minim brut pe tara garantat.

„Persoanele cu vechime de minim 15 ani primesc 45% din salariul minim brut pe tara, iar pentru fiecare an de vechime in plus se adauga cate 1% din salariul minim brut pe tara. Persoanele cu vechime intre 10 ani si 15 ani, aflate la pensie la data intrarii in vigoare a legii, primesc 40% din salariul minim brut pe tara, iar pentru fiecare an de vechime in plus se adauga cate 1% din salariul minim brut pe tara.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *