Premierul Florin Cîțu a anunțat că România va produce vaccin anticoronavirus la Institutul Cantacuzino.

„Vom încerca să producem vaccinul în România, la Cantacuzino. Am avut o scrisoare de la Comisia Europeană, vom vedea ce vaccin va fi produs”, a spus Cîțu după ce s-a vaccinat.

Prim-ministrul a efectuat doza de rapel la Spitalul Universitar din Bucuresti, ocazie cu care a dat declaratii reprezentantilor presei.

„Vom trece de 50.000 de vaccinari in luna martie si vom merge apoi spre tinta de 100.000, pe care ne-am propus-o. Vaccinuri sa avem. Am trecut printr-o perioada grea, la inceputul lunii februarie, o vom depasi. Deja numarul programarilor este in crestere si va creste in continuare”, a declarat Florin Citu.

In acelasi timp, premierul a declarat ca Romania a depus un dosar pentru obtinerea autorizarii de a produce vaccin anti-COVID la Institutul Cantacuzino.

Pana acum, Institutul „Cantacuzino” a obtinut autorizatia de distributie angro a medicamentelor imunologice si a produselor din „lantul rece”.

„Vom incerca sa producem vaccinul la Cantacuzino, vom vedea ce vaccin va fi produs. Am inceput discutiile, asteptam raspunsul Comisiei Europene in acest sens”, a spus Florin Citu.
Sursa ziare.com


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *