Elena Cristian, redactor șef la DCBusiness, reacționează la RĂSPUNSUL pe care l-a dat premierul Cîțu cu privire la MAJORAREA PENSIILOR.

„Decizia a fost luată. Premierul Florin Cîțu a spus ceea ce șeful său suprem, președintele Iohannis a transmis săptămânile trecute: pensiile nu vor crește în 2021. Doar că o spune într-un fel… agramat, poate-poate nu ne-am prinde: ”Costul cu pensiile au crescut de la majorarea de anul trecut”. Și uite așa aflăm că PENSIONARII trebuie să-i MULȚUMEASCĂ șefului Guvernului că le lasă majorarea de anul trecut, care, ce să vezi, impactează bugetul de anul asta. Ce ți-e și cu cifrele astea…”, a declarat Elena Cristian.

O nouă specie de pensii? Cum o poți obține și cine o acordă

Jurnalista, cu o vastă experiență în domeniul economic, explică pe înțelesul tuturor RĂSPUNSUL foarte ocolit al premierului în legătură cu MAJORAREA PENSIILOR, SALARIILOR și ALOCAȚIILOR.

„Acum, revenind la declarația lui Florin Cîțu, situația e clară orice ar spune corul bocitoarelor din alianța PNL-USR-PLUS care sare la ceartă prin studiourile de televiziune. Anul asta nu se majoreaza pensiile: nu 3%, nu 8%, nu 40%. Ce se întâmplă cu celelalte venituri? Alocațiile nu cresc nici ele. Salariile? Doamne ferește, trebuie modificată legea. De ce nu s-a gândit la asta cât era ministrul Finanțelor? Nimeni nu știe… Cert este că se fac legi noi, atât pentru pensii, cât și pentru salarii.”, a mai adăugat Elena Cristian.

Întrebarea a fost scurtă și clară: „Se vor MAJORA pensiile de la 1 SEPTEMBRIE?” Mai jos aveți RĂSPUNSUL premierului Cîțu:

„În acest buget, costul cu pensiile în bugetul pentru 2021 creşte deja cu aproape 8 miliarde lei faţă de anul trecut. 8 miliarde înseamnă cam 0,8% din PIB plus o creştere de la alocaţii, cea de anul trecut plus cea anul acesta încă aproape 3 miliarde lei, vorbim de 1,1% din PIB suplimentar faţă de ceea ce aveam anul trecut la buget. Deci cheltuieli în plus. De aici pornim construcţia bugetului de anul acesta, pe legislaţia în vigoare bineînţeles”, a răspuns Florin Cîţu.
Sursa dcbusiness.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *