Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că partidul din care face parte dorește să avem un guvern de uniune națională, dar subliniază că nu o să voteze o propunere de premier venită de la un alt partid.

Liderul social-democrat a vorbit cu jurnaliștii după consulările de la Cotroceni, pentru formarea noului guvern și numirea premierului. Ciolacu a început prin a preciza că președintele Iohannis a recunoscut că PSD a câștigat alegerile și chiar i-a felicitat pe aceștia.

Partidul Social Democrat exclude varianta negocierii pentru formarea unei majorități parlamentare și spune că președintele a recunoscut că propunerea partidului este „una onorabilă”.

Marcel Ciolacu vrea guvern de uniune națională cu premier PSD
„Propunerea PSD, în persoana domnului doctor Alexandru Rafila, este o propunere onorabilă. Am menționat faptul că acele negocieri ridicole, pe lângă Constituție, de la Vila Lac nu au ce căuta într-o democrație reală și vom aștepta finalizarea tuturor negocierilor a trage o concluzie.

Am insitat că România trece printr-o perioadă complicată, atât din punct de vedere al pandemiei și crizei sanitare, cât și a crizei economice și nu ne permitem o majoritate fragilă în Parlament. Considerăm în continuare că un guvern de uniune națională este cea mai bună soluție, în acest moment, pentru România.

Normal, în această construcție politică, partidul care a câștigat aleferile trebuie să desemneze primul ministru”, a declarat Marcel Ciolacu după consultările cu președintele Klaus Iohannis, care au durat în jur de 20 de minute.

„Am exclus orice posibilitate de a face un guvern cu Partidul Național Liberal, deoarece observăm consecințele guvernării PNL din ultimul an”. Ciolacu menționează că „presupune” că președintele a luat act de varianta guvernului de uniune națională și că aceasta a fost singura propunere făcută la Cotroceni.

Liderul PSD subliniază că nu o să voteze niciun premier propus de un alt partid și că nu a discutat până acum despre crearea de majorități cu niciun alt partid, precizând că dorește să respecte Constituția și, dacă vor exista negocieri, acestea vor avea loc după cele cu președintele țării.

Marcel Ciolacu nu a uitat să critice negocierile dintre PLN, USR – PLUS și UDMR, spunând că nu respectă dorința pe care cetățenii au exprimat-o în urma votului din din 6 decembrie.
Sursa fanatik.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *