Numărul cazurilor de coronavirus va scădea peste două săptămâni, este de părere medicul epidemiolog Molnar Geza, astfel că, în opinia specialistului, carantina şi izolarea nu prea şi-ar avea rostul în această perioadă.

Medicul spune că dacă autorităţile vor introduce acum din nou perioada de carantină sau izolare, aceasta nu ca face o mare diferenţă în ce priveşte numărul de cazuri noi de COVID.

„Dacă introducem abuziv carantinări şi izolări, tot acolo vom ajunge! (…) Am făcut trendul (…) la prima şi a doua ascensiune, diferenţa este de 1,8%. Adică asistăm la acelaşi fenomen”, a precizat medicul Geza.

Geza: În iarnă, nu vom depăşi 300 de cazuri pe zi
Mai mult, potrivit specialistului, numărul cazurilor ar urma să scadă în următoarea perioadă. „Mi-am permis să afirm că şi acest val epidemiologic actual va ajunge la un vârf şi peste două săptămâni o să asistăm la o scădere. Dar, dacă introducem abuziv carantinări şi izolari, tot acolo vom ajunge şi cu carantină şi fără carantină. Şi cu izolare şi fără izolare obligatorie”, a afirmat Molnar Geza.

„După părerea mea, în iarna care urmează şi primele luni din 2021, nu vom depăşi 300 de cazuri pe zi, şi asta pe perioada scurtă. Singurul risc e cel de prelungire a sezonului gripal, dacă se vor intercala. (…) Apropo de mortalitate specifică, e greu de apreciat, pentru că fiecare ţară raportează altfel. Dacă vom avea 3-4%, ar fi tot ca la o gripă sezonieră”, a conchis dr. Geza.
Sursa antena3.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *