Catina este cel mai puternic aliment cu efect asupra racelilor, gripelor si virozelor. Este considerata un superaliment datorita proprietatilor si beneficiilor sale.

Probabil ca stii deja ca vitamina C este cea mai importanta vitamina pentru sistemul tau imunitar, iar catina este alimentul ce are cea mai mare concentratie: 600 mg la 100g de fruct. Doza zilnica de vitamina C zilnica este: barbati- 90 mg, femei- 75 mg, femei insarcinate- 85 mg, femei care alapteaza- 120 mg. De asemenea, fumatorii pot creste doza cu 35 mg pe zi. Nu este recomandat sa luati mai mult de 2000mg pe zi.
Cum actioneaza catina in organism?

Are efect reparator asupra tesuturilor de orice fel
Intareste imunitatea
Elibereaza caile respiratorii
Lupta impotriva gripelor, virozelor si racelilor
Lupta impotriva radicalilor liberi
Cicatrizeaza ranile
Scade hipertensiunea
Dilata vasele de sange
Reduce riscul aparitiei cancerului
Protejeaza organismul de aparitia bolilor
Previne apartia astmului
Imbunatateste textura pielii
Protejeaza organismul impotriva diabetului
Scade riscul bolilor cardiovasculare

Mod de administrare pentru functii terapeutice:

Pentru cele mai bune efecte impotriva racelilor, gripelor si virozelor, catina trebuie consumata cu miere. Daca nu ai acasa borcane de catina cu miere, acestea se gasesc in magazinele apicole, supermarket-uri si in unele plafare. Este recomandat sa se ia 3 linguri pe zi.

De asemenea, poate fi consumata si sub forma de ceai. Recomandat ar fi sa cumperi ceai care contine fructele de catina uscata, decat cel in pliculete. Poti face un amestesc de catina cu macese si sa bei 3 cani pe zi din acest ceai,scrie doclife.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *