Autoritatile au pregatit planuri de lupta impotriva noului coronavirus bazate pe patru scenarii de raspandire a virusului, cu masuri gradual mai resctrictive.

Romania se indreapta catre scenariul nr.3 elaborat de autoritati, acela cand numarul bolnavilor va depasi 100.

Ce presupune scenariul 3

De la 100 de cazuri în sus, trecem la scenariul 3, caz în care, de exemplu, autoritățile iau în considerare să declare carantină la domiciliu, nu doar în spital. În plus, s-ar putea amenaja spații speciale, inclusiv în hoteluri.

”Este posibil să instituim carantină și la domiciliu, cu condiții foarte stricte de pază, de monitorizare și de urmărire a persoanelor respective. Guvernul a aprobat inclusiv închiriere de clădiri de hotel, în care pot carantinate persoanele și sunt, se pare, hoteluri interesate să pună la dispoziție clădirile lor. Pentru fiecare județ se va găsi clădire de pensiune, de hotel care să fie folosită”, a declarat Raed Arafat.

Personalul din spitale va fi suplimentat, adică vor fi chemați medici de acasă, din turele libere.

”În scenariul 3 vom avea extinderi ale paturilor din secțiile de boli infecțioase, care vor fi arondate exclusiv pacienților Covid-19. Se pregătesc în acest moment spitalele de suport, care vor prelua celelalte afecțuni de boli infecțioase. Paturile de ATI, cele aproape 4.000, vor reține acele 10%, pe măsura evoluției situației, pentru a asigura suportul pentru cazurile critice”, a explicat Nelu Tătaru.

Până atunci, oficialii ne transmit să nu mai mergem la camera de gardă, dacă nu avem cu adevărat o urgență, dar recomandarea îi vizează, atenție, și pe cei care cred că ar fi contaminați cu nou coronavirus,scrie fabricatinromania.info

”Să contacteze medicul de familie prima dată. Și telefonic să îl contacteze. Pentru o febră de 38 nu veni la spital sau pentru că tușești. Prima dată contactează medicul de familie. Poate din triajul epidemiologic îți găsim pe cineva să trimitem să îți recolteze de acasă, rămâi acasă până vedem rezultatele, decât să te duci în UPU, să infectezi alte persoane”, a transmis Raed Arafat, potrivit stirileprotv.ro.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *