Una dintre cele mai influente voci spirituale ale momentului, călugărul budist de origine vietnameză, Thich Nhat Hanh, fondator al binecunoscutei școli de budism Plum Village Traditon ne oferă o incredibilă practică de conectare, iubire și iertare faă de strămoșii noștri, rugăciune care ne va fi de mare ajutor în lupta cu ispitele.

 

Cu recunostință, mă înclin în fața tuturor generațiilor mele de strămoși din familia mea de sânge-Citeste rugăciunea lui Thich Nhat Hanh

Atingem pământul… (ca să ne conectăm cu strămoșii noștri de sânge)

Îi văd în mine pe mama și pe tatăl tău a căror sânge, carne și vitalitate circula în propriile vene și hrănesc fiecare celulă din mine. Prin ei, îi văd pe cei 4 bunici ai mei. Îmi văd rădăcinile în tatăl meu, în mama mea, în bunicii mei, în bunicile mele și în toți strămoșii mei. Știu că sunt doar o continuare a acestui neam ancestral. Așteptările, experiențele și înțelepciunea lor au fost transmise de-a lungul a atât de multe generații de strămoși.

Port în mine viața, sângele, experiența, înțelepciunea, fericirea și durerea tuturor generațiilor. Îmi deschid inima, carnea și oasele pentru a primi energia cunoașterii, a iubirii și a experiențelor transmise mie de toți strămoșii mei. Vă rog sprijiniți-mă, protejați-mă și transmiteți-mi energia voastră. Suferința și toate elementele care au nevoie să fie transformate, mă rog să pot să le transform.

Știu că oriunde sunt copii și nepoți, strămoșii sunt și ei acolo. Îmi văd părinții când erau copii, tineri și inocenți, nou-veniți pe această lume și liberi de durere. Le văd inocența și simt iubire, compasiune și durere pentru durerile lor.
Știu că părinții își iubesc întotdeauna și își sprijină copiii și nepoții, chiar dacă nu sunt întotdeauna capabili să o exprimi pe măsură din cauza greutăților pe care le-au întâmpinat la rândul lor.

Văd că strămoșii mei au încercat să construiască un stil de viață bazat pe recunostință, iubire, încredere, respect și bunătate plină de iubire. Ca o continuare a strămoșilor mei, mă înclin adânc și permit energiei lor să curgă prin mine. Îi rog pe strămoșii mei să mă sprijine, să mă protejeze, să îmi dea putere.

Cu recunoștință, mă înclin în fața tuturor generațiilor de strămoși din familia mea spirituală.
Atingem pământul… (atunci când atingem pământul ne conectăm cu strămoșii noștri spirituali)
Îi văd în mine pe cei care m-au învățat, pe cei care mi-au arătat calea iubirii și a înțelegerii, calea de a respira, de a zâmbi, de a ierta și de a trăi cu profunzime în momentul prezent. îi văd prin cei care m-au învățat pe mine pe toți cei care au învățat pe alții de-a lungul a multe generații și tradiții, mergând până la cei care au început familia mea spirituală acum mii de ani.

Îi văd pe Buddha, Iisus și Fecioara Maria. Pe Moise și Abraham. Pe Mahomed și Krishna și pe mulți alți bărbați și femei curajoase care ne-au arătat calea. îi văd pe ei toți ca pe strămoșii mei spirituali. Energia lor a transformat în mod profund lumea. Energia lor a pătruns și în mine și creează pace, bucurie, înțelegere și bunătate plină de iubire.

Fără toți acești strămoși spirituali, nu aș ști calea de a mă ruga pentru a aduce pace și fericire în viața mea șu în viețile familiei și ale societății. Îmi deschid inima și trupul pentru a primi energia înțelegerii, a bunătății iubitoare și a protecției de la Cei Treziți.

Știu că sunt o continuare a învățăturilor lor și a tuturor celor care s-au rugat de-a lungul a multor generații. Îi rog pe acești strămoși spirituali să îmi dea mai departe sursa de energie, pace, stabilitate, înțelegere și iubire. Mă angajez să folosesc această energie pentru a mă ruga astfel încât să transform suferința din mine și din lume și să transmit mai departe energia lor generațiilor următoare de învățători spirituali.

III
Cu recunoștință, mă înclin în fața acestui pământ și tuturor strămoșilor care ni l-au pus la dispoziție
Atingem pământul… (atunci când atingem pământul ne conectăm cu el)

Văd că sunt întreg, protejat și hrănit de acest pământ și de toate ființele vii care au făcut ca viața să fie ușoară și posibilă pentru mine prin toate eforturile lor. îi văd în mine pe toți cei care au muncit din greu și cu ajutorul talentelor, iubirii, perseverenței și a minților lor deschise, au construit școli, spitale, poduri și drumuri și au protejat drepturile omului, au ajutat la dezvoltarea științei și a tehnologiei, au luptat pentru libertate și justiție social. Îi văd în mine pe toți strămoșii mei care au știut calea de a trăi în pace și armonie cu natura, care au trăit în echilibru cu munții, pădurile, animalele, vegetația și mineralele acestui pământ. Simt energia acestui pământ cum îmi pătrunde în corp și în suflet, acceptându-mă și sprijinindu-mă.

Mă angajez să cultiv și să mențin această energie și să o returnez astfel încât să sprijin și să protejez pământul, aerul, apele, oceanele și animalele. O să fac tot posibilul să transmit această înțelegere generațiilor viitoare. Mă angajez să aduc partea mea de contribuție în a transforma violența, ura, ignoranța și deziluzia care încă zace în conștiința colectivă a acestei societăți astfel încât generațiile viitoare să aibă mai multă siguranță, bucurie și pace. Rog acest pământ să mă protejeze, să mă sprijine și îi accept cu recunostința înțelepciunea.
“Îi accept pe toți strămoșii din partea mamei și din partea tatălui în familia mea.

Le accept toate calitățile și acțiunile lor bune și le accept și toate slăbiciunile. îmi deschid inima și îmi accept toti descendenții mei de sânge cu toate calitățile lor, talentele lor, dar și cu slăbiciunile lor. Strămoșii mei spirituali, strămoșii de sânge, urmașii spirituali și urmașii de sânge sunt toți parte din mine. Eu sunt ei și ei sunt eu. Totul există ca parte a unui fluviu minunat al vieții care este în continuă mișcare”.
Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *