Fără îndoială că trilul păsărilor constituie unul dintre cele mai frumoase sunete oferite de natură. Pe lângă faptul că al lor cântac este luat drept reper în superstiții, trilul este și un veritabil medicament pentru sănătate.

Ne face mai fericiți!

Din cele mai vechi timpuri, micile vietăți au reușit să prevestească atât schimbările vremii, cât și nașterea unui prunc, ba chiar și nunta (atunci când cântă deasupra casei unei tinere necăsătorite).

Dincolo de toate acestea însă, păsările au și incredibile puteri vindecătoare. Atât cântecele oferite cu atâta gingășie de pitulice cât și de privighetoare, despre care oamenii de știință spun că emite n mai puțin de 1300 de tonuri muzicală pe secundă, au rolul de a înlătura stările depresive, migrenele, durerile de cap, sporind totodată și puterea de muncă.

Un rol incredibil în calmarea sistemului nervos dar și a activității cardiace îl are trilul brebeneacul. În plus, terapia cu cântecul acestei păsări se numără printre cele mai bune și în combaterea spasmelor musculare.

Persoanelor care suferă de stări psihopatice sau oboseală cronică le este indicat să asculte cântecele vesele ale scatiului și sticletelui, iar pentru combaterea durerilor de stomac sau ficat cauzate de stres cel mai indicat este trilul măcăleandrului. Nici colorații papagali nu fac notă discordandă.

Pentru că pot imita graiul omenesc, aceștia se recomandă a fi alături de persoanele singure sau care nu se pot deplasa, având un rol incredibil în a le ridica moralul.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *