Vrei să slăbești până la vară? Optează pentru dieta flexitariană!

Mai e puțin și va trebui să-ți pui costumul de baie cel noi? Trebuie să arăți impecabil până atunci! Cel mai indicat ar fi să renunți la dietele drastice și să încerci o metodă ușoară, dar extrem de eficientă: dieta flexitariană! Iată ce trebuie să faci.

Mult mai puțin riscantă din punctul de vedere al deficiențelor nutriționale

Întrucât permite și consumul de carne, dieta flexitariană este considerată de specialiști mult mai puțin riscantă din punctul de vedere al deficiențelor nutriționale cu care se confruntă de regulă atât vegetarienii cât și veganii. Dar ce înseamnă dietă flexitariană? O combinație de două cuvinte: flexibilă și vegetariană.

Cu alt cuvinte, această dietă e mai mult un stil de viață care, odată adoptat, ne va aduce doar bucurii. Ce putem consuma când începem o astfel de dietă? Fructe, legume, cereal integrale și nu vom renunța la produsele de origine animal, ci doar le vom reduce. Pentru început se recomandă să renunțați la carne două zile pe săptămână, iar în celelalte zile să consumați doar 140 g/zi.

În următoarea etapă, va trebui să renunțați la carne trei zile pe săptămână, iar în celelalte patru zile să consumați doar 125 g pe zi. În ultima etapă, nu veți consuma carne decât două zile pe săptămână, maxim 100 g/zi.

În rest, vă puteți bucura de verdețuri, legume, fructe, cereale integrale și semințe. Potrivit cercetătorilor, odată ce veți începe această dietă veți reduce riscul de deces cauzat de bolile cardiovasculare, dar și riscul de diabet de tip II.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *