Budinca de zahăr brun, este întodeauna un deliciu pe care și-l poate permite oricine.

Când vine week-end-ul, toți așteptăm ca de pe masa să nu lipsească dulcele. Pentru cei care nu au încercat până acum budinca de zahăr brun, a venit momentul!

Budinca de zahăr brun – E absolut delicioasă!

Mod de preparare

Pentru a pregăti budinca de zahăr brun, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 600 ml lapte, 120 g amidon, 50 g unt, 250 g zahăr brun, 90 ml smântână, 3 gălbenușuri, 50 ml wiskey, 1 linguriță cu sare, păstaie de vanilie.

Pentru început, trebuie să faceți caramelul astfel: topiți puțin unt, iar când acesta se înmoaie, puneți zahărul brun deasupra. Aveți grijă ca acesta să aibă o consistență lichidă înainte să adăugați smântâna.

Luați tigaia de pe foc și puneți smântâna, apoi amestecați ușor și puneți din nou la foc mic, pentru a obține un caramel care să fie legat. În altă oală, se vor pune 600 ml lapte rece și 120 g amidon alimentar.

Se amestecă la rece, dar aveți grijă să nu se facă cocoloașe, apoi se pune pe foc, amestecând continuu ca să nu se lipească. Bateți gălbenușurile până ce observați că se albesc, adăugați semințele de la păstaia de vanilie.

Atenție!

Castronul cu gălbenușuri se va ține pe un bol la bai marie pentru a se încălzi, apoi se va pune peste caramelul cald. Amestecați bine să se omogenizeze apoi puneți caramelul peste amestecul cu lapte și amidon și treceți crema printr-o sită deasă. Puneți puțin whidky, amestecați din nou și așezați în pahare.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *