Curechi de dovleac, un preparat nemaipomenit, de care nu te poți despărți. Se prepară mai ales după rețeta din Munții Pădurea Craiului.

Ce ar fi să uităm de preparatele culinare de ultimă generație și să ne întoarcem puțin către tradiție?

Ce spuneți de o rețetă absolut genială de curechi de dovleac, culeasă din Munții Pădurea Craiului? Așa ceva, cu siguranță, nu ați gustat până acum!

Mod de preparare

Pentru a obține acest fel de mâncare exceptional, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kilogram de dovleac, 2 cepe mari, 2 linguri cu untură de porc de Mangalița, 2 linguri cu făină, 1 pahar mare cu smântână dulce.

Tăiați dovleacul în bucăți, apoi curățați cât se poate de bine de coajă. Răzuiți pe răzătoarea mare și presărați apoi puțină sare. Ulterior, încălziți într-un vas untura de porc.

Tăiați ceapa solzișori și căliți în untură, la temperature mica. Adăugați apoi sare și două linguri cu făină și amestecați foarte bine. Turnați smântâna peste ceapa călită, apoi adăugați dovleacl.

Lăsați pe foc să se înmoaie. La final, se va adăuga mărar uscat și semințe de mărar. Acest preparat cu siguranță nu va fi uitat prea ușor.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *