Dacă în trecut găseai un cizmar la fiecare colt de stradă, în acest moment cu greu mai întâlnești un meseriaș care să te ajute.

Ce e de făcut când cizmele și pantofii au nevoie de ajutor? Să învățăm să fim propriul cizmar.

Iată ce trebuie să știți.

Acoperiți partea julită folosind un marker maro sau negru

V-ați trezit pur și simplu cu pantofii și cizmele julite și nu știți cum să rezolvați această problemă? Apelați la ajutor unui marker negru sau maro, cu care acoperiți părțile deteriorate.

Cel mai indicat ar fi markerul permanent, întrucât culoarea va intra în piele și va camufla zgârieturile. Totodată, pantofii sau cizmele vor rezista și la ploaie sau ninsoare.

După ce ați aplicat markerul, trebuie să aplicați un strat cât se poate de subțire de lipici cu silicon, iar pentru asta va trebui să folosiți un burete foarte fin sau, cel mai bine, o pensulă. Atenție! Nu cumpărați un lipici care se întărește pe loc, pentru că s-ar putea să aveți nevoie să ștergeți dacă stratul este prea gros.

Acest lipici cu silicon va împiedica materialul să se rupe la următoarele purtări. Dacă v-ați săturat de culoarea pantofilor, puteți să le vopsiți, folosind o vopsea profesională pentru piele, pe care o puteți achiziționa de la un magazine specializat.

Înainte de a vopsi încălțămintea, trebuie însă să încercați pe o porțiune care nu este vizibilă. Dacă totul este în regulă, folosiți un burete de machiaj. Fiți atenți să nu acoperiți mai mult decât este nevoie.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *