Capacitatea de a ierta este o mare taină. Cel care iartă este un om puternic; slab este cel care nu iartă. Cel care iartă este un om liber; cel care nu iartă este un sclav, parcă înlănțuit de o frânghie de cel care l-a jignit sau l-a rănit.

Cel care nu iartă nu are libertate, fiind urmărit tot timpul de dorința răzbunării, pentru a plăti cu aceeași monedă sau mult mai aspru pe cel care l-a supărat într-un anumit moment al vieții. Putem spune că acela care are capacitatea de a ierta se aseamănă cu Dumnezeu.

Cel care nu iartă, în schimb, parcă este cuprins de puterea întunericului, pentru că inima și mintea sa sunt întunecate și nu au posibilitatea să împlinească legea Domnului, spărgând lanțul urii și al dorinței de răzbunare.

Iertarea…un cuvânt a cărui însemnătate cei mai mulți oameni o consideră ușor de înțeles, însă cu mult mai greu de înfăptuit. Știm cu toții ce înseamnă iertarea, dar putem să o aplicăm în viața noastră?

Suntem în preajma sărbătorilor pascale și un lucru este sigur – IERTAREA L-a ajutat pe Isus Hristos să ducă jertfa Lui până la capăt. Când ISUS HRISTOS era pe cruce umilit, bătut, scuipat, El a strigat cea mai puternică declarație de DRAGOSTE: „TATĂ, iartă-i, că nu știu ce fac!” CE A FĂCUT ISUS rostind aceste cuvinte? L-a respins pe cel rău și a eliberat viață.

ÎN IERTARE ESTE VIAȚĂ. Un om ranchiunos, neiertător este mort spiritual. DAR ISUS A ALES VIAȚA. Isus a știut că neiertarea este a diavolului. HRISTOS NU A PERMIS DIAVOLULUI SĂ ÎI IA FORȚA VIEȚII. După trei zile a înviat.

Prieten drag, Satan ştie că dacă nu ierți te golești de viață şi devii robul celui pe care nu l-a iertat.

 

Iertarea înseamnă dragoste.

Iartă când ești acuzat pe nedrept, iartă când te supără cineva, iartă când ți s-a făcut un rău ce a produs răni sufletești. IARTĂ! Învață să ierți de la Cel care a rostit cea mai puternică declarație de iubire – „TATĂ, IARTĂ-I!” Învață să ierți şi vei fi fericit! Frumoase cuvinte, îmi vei spune, dar oare este atât de ușor să ierți? Până la a vedea cum poate fi biruită neiertarea, să vedem ce consecințe aduce.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *