În prima zi a acestei săptămâni, peste 2,4 milioane de români au primit, pe carduri, a treia tranșă din voucherele sociale emise prin pachetul ”Sprijin pentru România.

Guvernul anunță un pachet de 24 kg de alimente pentru români. Cine intră în posesia acestui ajutor
În noiembrie și decembrie, alte aproape 1,9 milioane de români vor mai beneficia de un sprijin. E vorba de un ajutor care va consta în 24 de kg de alimente.

Anunțul a fost făcut miercuri, 26 octombrie, de Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Oficialul Guvernului a anunțat că, încă din luna noiembrie, românii urmează să primească pachete cu ajutoare alimentare, ce conțin 12 tipuri de produse de bază pentru consum.

În posesia acestui ajutor extrem de important înainte de intrarea în sezonul rece vor beneficia circa 1.880.000 de români. E vorba de cetățenii care lunar au încasări situate sub venitul minim garantat.

”Noile pachete cu alimente, în greutate de 24 de kg, conțin produse precum ulei, făină, zahăr, conserve de porc și vită, precum și paste făinoase. Sunt pachete destinate celor cu veniturile sub venitul minim garantat.

Vorbim de peste 1.880.000 de pachete. Am încercat ca distribuirea să aibă loc în noiembrie și decembrie, înainte de Sărbători”, a declarat Marcel Boloș, la Antena 3.

Marcel Boloș a mai venit cu o veste bună pentru cetățeni. Acesta a spus că autoritățile vor urgenta încărcarea tranșei a patra de 250 de lei pe cardurile cu voucherele sociale.

”Așadar, vor fi români care vor primi în această perioadă atât cei 250 de lei, cât și un pachet de peste 24 de kilograme de alimente.

De asemenea, o altă veste bună pe care vreau să o anunț este că vom urgenta procesul pentru încărcarea tranșei IV de 250 de lei pe carduri, pentru a ajunge la beneficiari înainte de sărbătorile de iarnă”, a mai transmis ministru Marcel Boloș.

Ce conțin pachetele cu cele 24 de kg de alimente
Pachetele cu cele 24 de kg de alimente care urmează să fie distribuite în luna noiembrie conțin următoarele produse alimentare:

– făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg);
– mălai (4 pungi de 1 kg);
– paste făinoase (2 pungi de 400 g);
– ulei (4 sticle de 1 l);
– zahăr (2 pungi de 1 kg);
– orez (4 pungi de 1 kg);
– conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g);
– conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g);
– conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g);
– borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml);
– gem de fructe (1 borcan de 360 g);
– gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g), conform Adevărul.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *