ANM a actualizat starea vremii pentru intervalul următoarelor două săptămâni, fiind luate în considerare toate regiunile țării. Surprinzător pentru această perioadă, vremea va fi caldă și temperaturile vor depăși cu ușurință 20 de grade Celsius.

Prognoza ANM pentru 24 octombrie – 6 noiembrie 2022
Mai mult, deși ne aflăm în plină toamnă, ploile nu vor da bătăi de cap românilor, cel puțin în acest interval menționat de experții ANM.

Vremea în Banat
În primele zile ale intervalului menționat, în special în zilele de 24 și 25 octombrie, vremea va fi ”deosebit de caldă”, fiind înregistrate temperaturi de 26 de grade Celsius. Spre final de octombrie temperaturile vor fi în scădere spre valori de 20 de grade, însă vremea în general va fi mai caldă decât cea specifică acestei perioade.

Vremea se va răci puțin în perioada 2-4 noiembrie, când noaptea vor fi înregistrate temperaturi de 5-7 grade Celsius. Referitor la ploi, ANM menționează că ”regimul pluviometric va fi în general deficitar, ploi slabe cantitativ vor fi pe arii restrânse în 25 octombrie și posibil după data de 1 noiembrie”.

Vremea în Crișana
În primele zile ale intervalului menționat, vremea va fi deosebite de caldă în 24 octombrie, cu temperaturi de 24 de grade Celsius. Ulterior, temperaturile scad la 19 grade spre finele lunii octombrie, însă meteorologii vorbesc în continuare despre o vreme ”ușor mai caldă decât în mod obișnuit”. Spre primele zile ale lunii noiembrie temperaturile scad, iar pe timpul nopții vor exista medii de 8-10 grade.

”Ploi slabe cantitativ și pe arii restrânse se vor semnala în 25 și 26 octombrie, dar cu o probabilitate ridicată și la începutul lunii noiembrie”, au adăugat cei de la ANM, referitor la ploile din această perioadă.

Vremea în Transilvania
Spre finele lunii octombrie vremea va fi mai caldă, iar mediile vor fi de 20 de grade Celsius, existând un vârf în 25 octombrie. Chiar și în luna noiembrie temperaturile vor atinge 12-16 grade, cu o posibilă răcire în perioada 2-4 noiembrie.

”Local ploi slabe se vor semnala în zilele de 25 și 26 octombrie, dar pe arii restrânse cu o probabilitate mai mare și pe parcursul celei de-a doua săptămâni”, mai menționează ANM.

Vremea în Maramureș
În Maramureș, la începutul intervalului menționat, temperaturile maxime înregistrate vor fi de 16-19 grade, fiind din nou vorba de o vreme ”ușor mai caldă decât în mod obișnuit se estimează și pentru cea de-a doua săptămână”.

În noiembrie vremea se răcește puțin, iar temperaturile scad la valori de 12-14 grade Celsius. Noaptea, aceste temperaturi pot atinge o medie de 4-7 grade, exceptând nopțile de 25 și 26 octombrie, când temperaturile vor atinge 10 grade Celsius.

”Temporar va ploua în general moderat cantitativ în 25 și 26 octombrie, dar pe arii restrânse cu o probabilitate mai mare și pe parcursul celei de-a doua săptămâni”, transmit meteorologii, referitor la nivelul ploilor din această perioadă.

Vremea în Moldova
Prima săptămână a acestui interval va fi caracterizată de o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 și 20 de grade. Excepție va face ziua de 25 octombrie, când temperaturile vor tinde spre 22 de grade.

În prima săptămână din noiembrie temperaturile înregistrate vor avea o medie de 9-11 grade, iar noaptea se vor înregistra 4-6 grade.

”Local și temporar va ploua în general slab cantitativ în 25 și 26 octombrie, dar pe arii restrânse și pe parcursul celei de-a doua săptămâni”, este precizat în prognoza oferită de ANM.

Vremea în Dobrogea
Vremea se încălzește în prima parte a intervalului, existând maxime de 15-18 grade, mai puțin zilele de 24-27 octombrie.

”Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în mare parte din intervalul de referință, cu o medie a temperaturilor maxime ce va fi cuprinsă între 15 și 18 grade, exceptând perioada 24 – 27 octombrie, când în partea continentală a regiunii va fi chiar deosebit de caldă, mediile valorilor diurne urmând a se situa între 20 și 24 de grade. O posibilă răcire a vremii ar putea să se producă în intervalul 2-4 noiembrie”, precizează ANM.

Referitor la regimul pluviometric, meteorologii menționează că acesta va fi deficitar, existând șansa de ploi slabe pe 26 octombrie.

Vremea în Muntenia
Pe durata intervalului menționat, vremea va fi mai caldă decât de obicei cu o medie a temperaturilor cuprinsă între 16 și 20 de grade Celsius, cu excepție perioada 24-27 octombrie. Vremea va fi ”deosebit de caldă”, potrivit ANM, existând chiar temperaturi de 26 de grade Celsius, specifice verii.

”Regimul pluviometric va fi deficitar, trecător ploi slabe vor fi posibile doar la începutul lunii noiembrie”, mai anunță ANM.

Vremea în Oltenia
În Oltenia, vremea va fi mai caldă pe tot parcursul intervalului menționat, existând o medie a temperaturilor de 16-20 de grade Celsius în perioada 24-27 octombrie. Atunci vremea va fi deosebit de caldă, fiind înregistrate chiar temperaturi de 25 de grade Celsius.

”Temperaturile nocturne vor fi în general constante și se vor situa în medie între 4 și 7 grade, exceptând primele nopți (perioada 24-28 octombrie), când vor fi mai ridicate spre medii de 8…12 grade”, mai transmite ANM.

De asemenea, meteorologii anunță că regimul pluviometric va fi deficitar, deci vor fi înregistrate ploi slabe doar în data de 26 octombrie.

Vremea la munte
La munte, vremea poate fi considerată normală pentru acest interval, mai ales în prima săptămână. Temperaturile maxime vor fi între 10 și 14 grade, iar în 2 noiembrie meteorologii vorbesc despre o posibilă răcire și temperaturi de 6-8 grade.

Pe timpul nopții vor exista temperaturi cu o medie de 0-4 grade, exceptând nopțile de 25-26 octombrie când temperaturile vor fi ușor mai ridicate, cu valori de 6-8 grade.

”Local și temporar va ploua în general slab cantitativ în zilele de 25 și 26 octombrie, dar pe arii restrânse și în cea de-a doua săptămână”, adaugă cei de la ANM, referitor la nivelul ploilor din acest interval.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *