Așa cum a promis, Adrian Streinu Cercel, fostul manager al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, s-a numărat printre primii români care s-au vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2. „Nu doare deloc”, îi liniștește acesta pe sceptici, îndemnându-i, totodată, să-i urmeze exemplul.

Campania de imunizare a populației a început duminică dimineață, la ora 09:00, cu primele 10.000 de doze ajunse chiar în ziua de Crăciun, pe la vama Nădlac. Este vorba despre o tranșă simbolică destinată cadrelor medicale și tuturor celorlalte persoane care activează în domeniul sănătății.

Potrivit autorităților, până la sfârșitul anului vor ajunge în țara noastră alte 150.000 de doze. Trebuie spus, însă, că vaccinarea nu este obligatorie.

Adrian Streinu Cercel s-a vaccinat anti-Covid
„Este extraordinar vaccinul. Nu a durut deloc. Fetele au mână ușoară, sunt de la noi din Institut. Vreau să le mulțumesc că au făcut treabă minunată în pandemie.

Vaccinul este superb, sunt niște grămăjoare de grăsime, și în mijloc are DNA. Celelalte celule fac treaba și se produce imunitatea.

Am încercat să vedem fiecare mecanism de inducere a bolii și cum să intervenim pe medicamentele pe care le aveam la momentul respectiv.

Cine vine aici are dorința de a se vaccina. Nu e ca și cum cei care se vaccinează sunt obligați. Sunt grămăjoare de grăsime, introduse în corpul nostru, astfel încât virusul când vine în corp este distrus.

Nu se pune problema să convingem pe cineva să se vaccineze. Vor să se vaccineze? Bine! Nu vor? Bine! Însă dacă nu se vaccinează să nu se întrebe de ce s-au îmbolnăvit.

Vorbim prea mult de efectele adverse si nu de modul în care putem să ne protejam. Singura metodă de protectie este vaccinul”, a declarat Adrian Streinu Cercel, fostul manager al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *