Partidul AUR acuză Guvernul de faptul că a înlocuit în documente și comunicare ziua Crăciunului cu zilele europene ale vaccinării. În acest sesns formațiunea politică publică programul și modalitatea de desfășurare a vaccinării în România. În document cuvântul „CRĂCIUN” – pentru 25 decembrie – nu există, cu toate că fix în prima zi de Crăciun a ajuns vaccinul în țară.

„Au înlocuit Crăciunul cu ,,Zilele europene ale vaccinării în România”. Cui îi folosește acest spectacol televizat al primirii unor doze simbolice de vaccin?”, au acuzat cei de la AUR pe pagina lor de Facebook.

Românii însă au tot mai puțină încredere în sistemul de Sănătate publică și în buna credință a celor care s-au perindat la conducerea acestei țări timp de 30 de ani. Cazurile dezinfectanților neconformi, al infecțiilor nosocomiale (contactate în spital), știrile recurente despre șpăgile care se dau la achizițiile publice din sistemul de Sănătate, divulgarea informațiilor confidențiale din interiorul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate către companii farmaceutice internaționale și al tuturor celorlalte scandaluri publice legate de sistemul de Sănătate au afectat încrederea oamenilor în autoritățile publice și în capacitatea statului român de a acționa corect, eficient și în interesul cetățenilor acestei țări.

Pe fondul neîncrederii generalizate din societatea românească, a introduce obligativitatea vaccinării prin lege și impunerea unor amenzi absurd de mari (10.000 lei) pentru cei care nu se conformează este firesc să fie întâmpinată cu neîncredere și chiar aversiune de largi segmente din societate.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *