Tánczos Barna, viitor ministru al Mediului în Guvernului Cîţu, face un gest controversat încă de la depunerea jurământului în calitate de senator.

Reprezentantul UDMR şi-a adus propria Biblie în limba maghiară, pe care a aştezat-o peste Constituţie şi peste Biblia care se afla deja pe pupitrul de la care se depunea jurământul.

Ulterior, Tánczos Barna a lansat un mesaj provocator pe Facebook: „În urmă cu câteva minute am depus jurământul de senator. Pentru țară, pentru Ținutul Secuiesc!”

Tanczos Barna este propunerea UDMR pentru funcția de ministru al Mediului. Are 44 de ani, este economist, este senator din 2012 și a fost președinte al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă în perioada 2008-2013. Tanczos Barna a atras atenția prin declarațiile sale în ceea ce privește vânătoarea urșilor. „Nu putem transforma România în grădina zoologică a Europei”, spunea el. A votat pentru vânătoarea cormoranilor și are o atitudine relaxată în ceea ce privește protecția pădurilor, orientată spre dezvoltarea economică.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *