Proaspăt intrată în Parlament, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) se lansează într-o tiradă la adresa președintelui Klaus Iohannis, pe care îl acuză că și-a asumat rolul de competitor electoral, încălcând în mod flagrant atât Constituția, cât și standardele internaţionale privind delimitarea clară dintre stat și partide politice.

Invitat în emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3, co-președintele George Simion încurajează liderii Partidului Social Democrat să demareze procedura de suspendare a șefului statului și promite că formațiunea pe care o conduce va susține fără ezitare acest demers.

„Eu nu înțeleg de ce PSD nu inițiază suspendarea președintelui. Mai stau o săptămână, două, și dacă nu o inițiază, o să o inițiem noi. Românii ne-au cerut suspendarea lui”, a mai spus tânărul de 34 de ani.

AUR pune tunurile pe Klaus Iohannis după alegerile parlamentare
„Noi nu suntem anti-europeni și nici anti-americani. Noi avem o viziune proprie, o viziune a Europei națiunilor. Am luat un scor atât de mare pentru că toate aceste partide stau drepți în fața lui Klaus Iohannis.

Ei așa cred că e un stat de drept. Poate avea dreptate Liviu Dragnea când spune că serviciile și-au trimis oameni în toate partide.

Într-o săptămână vom afla. Iohannis numește, din nou, guvernul lui, după ce a pierdut alegerile, a mințit că avem vaccinul, că vin miliardele de euro? Ne-au acuzat că suntem populiști, dar Iohannis nu e populist?

Noi nu suntem PRM, nici PPDD, nici Mișcarea Legionară, ci un partid patriotic. E o plajă electorală de 30% în România care nu este acoperită. Nu suntem anti-europeni, nici anti-maghiari, pentru că avem parlamentari maghiari.

Rusia este cea mai mare plagă din istorie. Noi ne luptăm cu Rusia. Corneliu Zelea Codreanu, mareșalul Ion Antonescu au fost personaje istorice, care au făcut și lucruri rele, și lucruri bune. Nu știu dacă Hitler a fost cel mai mare criminal din istorie, dar a fost un criminal, cum este și Putin, cum a fost și Stalin, cum sunt marii dictatori.

Eu nu înțeleg de ce PSD nu inițiază suspendarea președintelui. Mai stau o săptămână, două, și dacă nu o inițiază, o s-o inițiem noi. Românii ne-au cerut suspendarea lui. Nu am avut contracte cu statul. Ceea ce au găsit domnii de la servicii, după ce au săpat, este că mă duc la meciuri”, a declarat George Simion.
Sursa fanatik.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *