Diana Sosoaca, viitoarea senatoare AUR, care a fost prima pe lista de la Iasi a partidului, s-a facut cunoscuta prin scandalurile in care a fost implicata. Avocata a luat atitudine impotriva masurilor luate de autoritati pentru combaterea pandemiei. Aceasta i-a indemnat pe romani sa respecte masurile impuse in contextul pandemiei de coronavirus, masuri implementate de majoritatea statelor din lumea intreaga.

De asemenea, Sosoaca, a venit cu informatii false despre vaccinul anti-covid.

Intr-o inregistrare publicata pe YouTube in data de 5 decembrie, avocata spune o serie de afirmatii false despre vaccinul impotriva COVID-19.

„In momentul asta voi spune un adevar in premiera nationala”, incepe filmarea membrului AUR.

Totul se intampla pe data de 5 decembrie. Sosoaca urca des tonul si gesticuleaza mult.

„Este un abator pentru romani. Romexpo, Letcani, Ana Aslan si toate celelalte spitale modulare construite de astia si spitalul ala construit de nu stiu ce mare hipermarket -toate astea sunt abatoare ale poporului roman, pentru ca acolo se va face vaccinarea fortata. De aceea sunt goale. Ne vor lua pe sus”, spune Sosoaca in clipul video.Aceste afirmatii sunt false.

FAPTE: Autoritatile au anuntat ca vaccinarea romanilor nu va fi obligatorie. Spitalele modulare au fost construite pentru tratarea mai multor cazuri de COVID-19, pentru cresterea capacitatii de tratament al pacientilor, nicidecum pentru campania de vaccinare.

„Sa fiti foarte siguri!”, a spus Sosoaca

„Iar daca veti vedea vreodata ca Iohannis cu Orban si cu toti astia se vaccineaza, Arafat si Tataru, sa stiti ca ala nu e acelasi vaccin pe care ni-l aplica noua!! Sa fiti foarte siguri!! Uite, va spun eu”, a urlat avocata.

FAPTE: Vaccinurile trebuie sa fie aprobate pentru imunizarea populatiei, abia dupa aprobare vor dispune si liderii politici. Fanii teoriei conspiratiei ar trebui sa stie ca vaccinarea nu functioneaza decat daca este aplicata unui segment suficient de mare al populatiei pentru a obtine imunitatea de grup. Este, asadar, absurd sa credem ca vaccinul “bun” va fi obtinut doar de un grup mic de privilegiati, pe cand restul cetatenilor vor avea parte de un vaccin ineficient sau periculos, precizeaza Libertatea.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *