Checul are și o variantă mai puțin cunoscută, cea fără coacere. Este o rețetă simplă. Iată cum se prepară.

Ingrediente

200 g biscuiți
2 bucăti brioșe
3 felii chec
250 gr unt
4 linguri zahăr tos
50 gr pudră de cacao
1 lămâie
200 gr rahat aromat
1 lingură esență de vanilie
1 lingură esență de rom
1 lingură esență de lămâie

Cum se prepară

Rahatul tăiat bucățele se topește împreună cu untul, într-un vas cu fundul gros, cca. 10 minute la foc mic. Biscuiții, brioșele, feliile de chec se mărunțesc, împreună cu lămâia întreagă, potrivit bucataras.ro. Crema de unt și rahat se adaugă peste amestecul de biscuți, brioșe, chec și lămâie. Se amestecă până ce se încorporează toate ingredientele.

Se adaugă pudra de cacao și esențele, amestecându-se bine. Aluatul obținut se pune într-o formă de chec, tapetată cu folie alimentară și se dă la rece, cca. 2 ore sau mai bine până a doua zi. Checul se scoate din formă și se feliază.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *