Alegeri locale. Cunoscutul interpret de muzica populara, Dinu Iancu Salajanu, este, acum, noul presedinte al Consiliului Judetean Salaj. Cantaretul este favorit dupa numararea paralela a voturilor de la alegerile locale din 27 septembrie. Dinu a candidat din partea PNL, si a castigat in defavoarea PSD si UDMR.

Dinu Iancu Salajanu – noul presedinte CJ Salaj

Indragitul solist de muzica populara, Dinu Iancu Salajanu, a fost ales prin vot, noul presedinte al Consiliului Judetean Salaj.

Anuntul victoriei la alegerilor locale a fost facut de catre presa din Salaj. Astfel, potrivit rezultateleor partiale publicate de rezultatevot.ro, Dinu Iancu Salajanu a obtinut 36% din voturi, urmat de candidatul PSD, Florin Florian, cu 27% din voturi, si cel al UDMR, Robert Szilagyi, cu aproape 20% din voturi.

In ultimi 16 ani, functia de presedinte al Consiliului Judetean Salaj a fost ocupata de catre Tiberiu Marc din partea PSD.

Cine este Dinu Iancu Salajanu

Dinu Iancu-Salajanu (n. 2 iulie 1969) – cu numele initial de Dinu Ianchis – este un cantaret roman de muzica populara, interpreteaza cantece din zona Ardealului. A urmat Conservatorul, sectia canto clasic, la Facultatea de Muzica a Universitatii din Oradea.

Este directorul casei de cultura din Zalau si directorul ansamblului de cantece si dansuri „Porolisum”. Din 2006, este liderul organizatiei judetene a Partidului Initiativa Romaniei. A cantat si canta (colinzi) alaturi de Nicolae Furdui Iancu, al carui fin de casatorie si este. Pe 9 martie 2020 s-a inscris in PNL


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *