Dominic Fritz (USR-PLUS) reprezintă una din marile surprize ale alegerilor locale din 2020. Acesta a căștigat Primăria din Timișoara, după ce l-a învins pe fostul edil Nicolae Robu (PNL)

După victorie, Fritz a fost sărbătorit pe străzile orașului. ”Ați spus că nu putem câștiga?! Ați spus să nici nu încercăm? Azi Timișoara a înfăptuit o nouă Revoluție”, a spus noul primar.

Candidatul USR-PLUS a fost întâmpinat cu aplauze de mulțime. Sute de persoane s-au adunat în Piața Operei, după ce Nicolae Robu și-a recunoscut înfrângerea.

Dominic Fritz câștigă Primăria din Timișoara pentru USR-PLUS

„Ați spus că nu putem câștiga?! Ați spus să nici nu încercăm?! Dar am încercat! Și am reușit! De azi ștergem cuvintele nu se poate din vocabularul Timișoarei! De azi, nu ne mai lăsăm paralizați de frică că suntem singuri în bulă! Suntem o comunitate, nu mai suntem doar o bulă! O comunitate de timișoreni care împărtășește aceleași valori și aceeași viziune. Dragi timișoreni, mulțumesc!” – Dominic Fritz.

Noul primar al Timișoarei a plecat de la sediul de campanie al alianței USR-PLUS, pe jos, însoțit de membri de partid. Mai mulți timișoreni s-au alăturat pe drum, în semn de victorie.

”Mulțumesc pentru votul vostru, pentru încredere, speranță, pentru energia voastră! Sunteți inspirația care a făcut ca această campanie să reușească! Mulțumesc! Timișoara a scris din nou istorie! Timișoara astăzi a înfăptuit o nouă Revoluție! Timișoara a încheiat prin vot definitiv perioada de tranziție de 30 de ani după căderea comunismului!”, a adăugat Dominic Fritz.

Dominic Fritz este cetăţean german şi a candidat din partea USR la Primăria Timişoara. Potrivit numărătorii parțiale, Dominic Fritz a căștigat alegerile pentru Primăria Timișoara cu scorul de 52%. Nicolae Robu (PNL) a strâns 29,2%, iar candidata PSD, Voichița Lăzureanu a luat 6,1 % din voturile alegătorilor.

O altă victorie USR PLUS a fost înregistrată la Brașov. Allen Coliban a câștigat alegerile funcția de primar reușind să-l învingă pe actualul edil, George Scripcaru, care conducea orașul din 2004.

„Brașovul arată astăzi mai bine decât acum 16 ani. Dar este la jumătatea potențialului pe care îl are”, a sris Allen Coliban pe site-ul de campanie.
Sursa dcnews.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *