A murit de COVID-19 la 4 zile după ce a născut! Este povestea tragică a unei tinere de numai 27 de ani din localitatea Găuzeni, raionul Şoldăneşti, Republica Moldova.

Din păcate, Sonia Garaz a murit la doar câteva zile după ce a dat viață unui băiețel despre care medicii spun că este perfect sănătos. Potrivit autorităților, fata era infectată cu noul coronavirus.

Ministerul Sănătății din R. Moldova a anunțat că fata a murit și la doar câteva ore distanță, tânăra a fost condusă pe ultimul drum.

Povestea tinerei care a murit de coronavirus după ce născut
A lăsat în urmă un soț distrus și doi copilași: un băiețel de numai câteva zile și o fetiță de 6 ani. “Avem emoţii…cu câteva clipe în urmă s-a petrecut înmormântarea şi suntem distruşi pur şi simplu toată familia.

A lăsat în urmă doi copii. Băiatul este încă la spital, urmează să vedem ce facem cu el, soţul este distrus, familia…..clar că e greu”, a declarat pentru publika.md Oleg Sclifos, cumnatul Soniei.

Bărbatul își aduce aminte printre lacrimi că tânăra a fost internată în data de 28 august la Institutul Mamei şi Copilului. Aici a născut, doar că ulterior, ea s-a simţit rău şi ar fi avut probleme de respiraţie.

Radiografia a arătat că are pneumonie bilaterală, iar testul la COVID-19 a ieşit pozitiv. Nu toată lumea este mulțumită de diagnosticul medicilor.

Familia nu crede că tânăra s-a infectat cu noul coronavirus, ci mai degrabă a decedat din cauza complicaţiilor care au survenit după naştere.

“Noi, sincer, toată familia suntem sceptici în privinţa testului COVID pentru că ea înainte de a fi internată, înainte de a naşte, de fapt, nu avea niciun simptom, nu a pierdut mirosul, nu a pierdut gustul, plus perioada care a fost gravidă nu a a intrat în contact cu persoane venite din străinătate”, a explicat cumnatul victimei.

Starea pacientei s-a agravat și aceasta a fost transferată a doua zi la Spitalul Republican în secţie de Reanimare şi Terapie Intensivă, unde a fost intubată.

Acum, familia spune că peste o zi, tânăra a fost deconectată de la aparate. “Nouă ne pune multe semne de întrebare pentru că oamenii intubaţi cu probleme de genul COVID sunt intubaţi câte trei, două săptămâni. Ea a fost intubată doar o zi, după care a fost extubată, seara i s-a făcut rău şi a făcut stop cardiac. Eu cred că nu-i normal lucrul acesta”, a continuat cumnatul acesteia

“Era o fată extraordinară, era o fată sănătoasă, ea era şi directoare de grădiniţă din sat, era o fată energică, pozitivă. A vrut foarte mult să mai aibă un copil”, a mai spus bărbatul.

Şeful Clincii Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic Republican, Victor Cojocaru, a declarat pentru jurnaliștii de la publika.md că tânăra a fost adusă în stare gravă. Potrivit acestuia, femeia a făcut edem pulmonar, care i-a provocat decesul.
Sursa fanatik.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *