Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, este unul dintre liderii care au contestat prezența coronavirusului și au luat în râs tot ce înseamnă recomandări de la Organizația Mondială a Sănătății. Însă acesta a ajuns la spital luni, pentru o radiografie pulmonară, după ce a prezentat simptome ale infecției.

„M-am întors de la spital acum, am făcut o radiografie pulmonară, plămânii mei este curați, da?”, le-a spus Jair Bolsonaro susținătorilor adunați în fața palatului prezidențial din Brazilia.

Bolsonaru, care purta mască, i-a avertizat pe oameni să nu se apropie de el.

„Nu puteți să vă apropiați foarte mult. Recomandare pentru toată lumea”, a spus Bolsonaro.

Din primele informații, se pare că Bolsonaro ar avea unele simptome ale bolii, tocmai de aceea a ales să meagă să se testeze și să facă o radiografie pulmonară.

Președintele Braziliei a luat în râs, încă de la început, temutul virus. Acesta a fost văzut în mijlocul mulțimilor fără mască, îmbrățisând chiar susținătorii adunați la diverse mitinguri. El a încurajat repornirea economiei în ciuda numărului crescut de îmbolnăviri de pe întreg globul și a criticat eforturile guvernelor locale de a elimina virusul prin măsuri de distanțare socială, cum ar fi carantina și izolarea.

„Viața noastră trebuie să continue. Locurile de muncă ar trebui să fie menținute”, a spus Bolsonaro încă de la începutul pandemiei, în timpul unui discurs difuzat pe 24 martie la televiziunile și radioul național.

El și-a menținut poziția, argumentând că scăderea economică ar putea fi mai rea decât virusul însuși. De asemenea, el a continuat să salute ocazional suporterii fără echipament de protecție – chiar și după ce instanța l-a obligat să poarte mască, altfel i se vor aplica amenzi. Acesta nu a respecat niciodată obligația, scrie CNN.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *