Incepand cu data de 1 iulie 2020, Codul Rutier va fi modificat. Se schimba regulile pentru cei care vor sa se inscrie la scoala de soferi, dar si pentru conducatorii auto care au deja permis de conducere.

Codul rutier, modificari importante de la 1 iulie 2020.

Soferii trebuie sa aiba cel putin zece clase

Cei care vor sa obtina permisul de conducere nu vor mai putea inscrie la scoala de soferi daca nu au cel putin 10 clase absolvite, potrivit Codului Rutier 2020. Candidatii trebuie sa prezinte dovada ca au absolvit cele 10 clase.

Astfel, conform noilor reglementari, romanii care nu au 10 clase absolvite nu vor mai putea sa obtina permisul de conducere. Autoritatile cred ca procedand in acest fel, numarul accidentelor rutiere va scadea.

In foarte multe cazuri, soferii nu stiuau nici macar sa semnalizeze, dar aveau un permis de conducere.

Controale medicale mai dese

O alta modificare din Codul Rutier se refera la persoanele mai in varsata care detin permis de conducere, dar care au anumite afectiuni medicale.

Posesorii de permis auto, in varsta, care au probleme anumite probleme de sanatate vor fi obligati sa se prezinte mai des la controalele medicale. Persoanele care au probleme cu inima ori care sufera de diabet vor obtine mai greu avizul medicului pentru a se putea urca la volan. Aceste afectiuni pot pune in pericol capacitatea soferilor de a reactiona la timp atunci cand se afla in trafic.

„Lumea a intrat in panica si toti solicita din timp ca sa prinda perioada de valabilitate de 10 ani a permisului. Medicul este singurul care poate stabili daca persoana mai are capacitatea de a conduce pe drumurile publice”, a spus un comisar de la Politia Rutiera, potrivit Cars.ro

O alta modificare a Codului Rutier prevede ca cei care sunt prinsi vorbind la telefon in timp ce se afla la volan sa poata fi sanctionati prin suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *