Un barbat din Suceava, decedat din cauza noului virus, a fost scos de familie din sicriul sigilat, pentru priveghi. Marti, Politia, Jandarmeria si inspectori DSP au mers la Gura Humorului, dupa au fost anuntati ca rudele unui barbat de 41 de ani, care a decedat de Covid-19 in spitalul din Suceava, au deschis sicriul sigilat si au scos trupul neinsufletit pentru priveghi, asa cum se face la inmormantarile normale.

Anchetatorii au stabilit ca sotia barbatului a ridicat sicriul barbatului de la morga spitalului si si-a dat semnatura ca va respecta toate regulile stipulate pentru inmormantarea persoanelor care au fost infectate cu noul virus, scrie Monitorul de Suceava.

 

Barbatul provine dintr-o familie de etnie roma din Gura Humorului, iar pe certificatul de deces scrie ca acesta a avut pneumonie Covid-19, insuficienta respiratorie severa si ca a decedat in urma stopului cardio-respirator, dar familia spune ca, de fapt, a decedat de cancer. „L-au scos din sicriul sigilat, l-au imbracat, l-au pus in sicriu cu capac frigorific si au vrut sa-l ingroape joi. Dupa mare scandal, i-a convins politia sa-l inmormanteze astazi (marti – n.r.)”, a declarat Dinu Sadean, DSP Suceava.

Din declaratia directorului DSP, rudele decedatului n-au vrut sub nici o forma sa recunoasca faptul ca au umblat la sicriu, insa judiciaristii au demonstrat ca au umblat.

La inmormantarea barbatului au participat aproximativ 100 de persoane din comunitatea de romi din care facea parte si barbatul decedat.

Pentru ca a incalcar regulile , sotia barbatului decedat a fost amendata de DSP cu suma de 10.000 de lei, iar politia i-a facut dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor. Pentru alte cini persoane, rude cu decedatul, care se aflau la priveghi, DSP a decis izolarea lor la domiciliu pentru 14 zile si urmeaza a fi verificate de politie daca respecta dispozitia. Ancheta epidemiologica este continuata de DSP pentru a se stabili daca exista si alti contacti.
Sursa fabricatinromania.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *