Nelu Tataru, ministrul Sanatatii a declarat ca purtarea mastii de protectie va fi obligatorie atata timp cat vor fi noi cazuri de infectare cu noul virus. Ministrul spune ca asta inseamna cam o luna sau doua.

„Atata timp cat vom mai vedea ca mai avem nr de cazuri noi, vom purta masca, ca minim gest de protectie. Ramanem la o cale de transmitere cea mai importanta: aerogena”, a declarat Nelu Tataru la Digi24.

Cand a fost intrebat daca aceasta perioada va fi de un an, doi, ministrul a dat raspunsul: „Sper sa fie mai putin de un an, doi. Sper sa fie o luna, doua de purtat masca, de purtat in spatiile inchise, mijloace de transport, la serviciu. Ganditi-va ca acum 3-4 ani, cand multi mergeam in orase europene, ne intrebam de ce asiaticii purtau masti. A ramas un obicei pentru poluare”.

Cine are voie sa nu poarte masca:

a) angajatul este singur in birou sau se afla minim 2 m intre persoanele din acel birou, cu conditia aerisirii camerei, cel putin la doua ore si se asigura dezinfectia suprafetelor;

b) persoana sufera de boli care afecteaza capacitatea de oxigenare;

c) persoana desfasoara activitati fizice intense si/sau in conditii de munca solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescuta, etc.);

d) prezentatorii TV si invitatii acestora, cu conditia respectarii distantei de 3 metri intre persoane;

e) vorbitorii in public cu conditia respectarii distantei de 3 metri

f) elevii/studentii doar in timpul orelor de curs, daca se respecta distantarea corespunzatoare

g) copiii cu varsta mai mica de 5 ani.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *