Profesorul Alexandru Rafila spune că numărul mare de cazuri noi de coronavirus este cauzat de relaxarea măsurilor și susține că trebuie să învățăm să trăim cu acest virus.

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a declarat, duminică, la Digi24, că asistăm la o creștere semnificativă a cazurilor noi de coronavirus, din două motive.

„Avem patru zile de creștere evidentă, și, dacă comparăm cu cifrele de la 15-20 mai, este o crestere semnificativă. Aici sunt doua tipuri de elemente, sunt măsurile de relaxare și cred că mai e un lucru foarte important, să nu cedăm tentației de a crede că această epidemie a dispărut și să păstrăm măsurile”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila vorbește despre un plan pe termen lung

Specialistul în microbiologie este de părere că trebuie să respectăm anumite măsuri de protecție pe o durată mai mare de timp, pentru a nu avea o problemă și mai mare în viitor.

„Dacă nu intrăm într-o obișnuință să respectăm în lunile sau anul următor măsurile, atunci o să avem o problemă. Trebuie să învațăm să trăim cu acest virus și să minimalizăm riscul de transmitere, în funcție de fiecare tip de activitate”, a mai spus profesorul Rafila.

Acesta spune că ar trebui regândită abordare, în asemenea fel încât angajații să aibă parte de training la locul de muncă, pentru a scădea transmiterea infecției.

Alexandru Rafila mai susține că închiderea activității nu poate fi folosită de prea multe ori pentru a limita răspândirea infecției.

„Tipul acesta în care folosim închiderea activității nu cred că poate fi replicat de prea multe ori pentru că o să pună în pericol viața economică și cea socială”, a mai spus specialistul în microbiologie, la Digi24.

Cât despre redeschiderea unităților de învățământ, reprezentantul României la OMS crede că acest pas nu va duce la o creștere prea mare a numărului de îmbolnăviri.

„Deschiderea activităților didactice, școlare, a dus la o creștere a infecțiilor în diferite țări. Totuși, copiii transmit greu boala către adulți. Copiii fac forme ușoare de boală sau sunt asimtomatici.

Supra-aglomerarea sigur că va produce probleme… dar personanul trebuie pregătit să îndrume copiii”, a precizat Alexandru Rafila.
Sursa fanatik.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *