Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, spune că toate persoanele care vin în țară intră în autoizolare, dar dacă vor fi prinse că nu au respectat această carantinare la domiciliu, ele vor intra în carantină instituționalizată și vor trebui să-și plătească hrana și cazarea.

„Toți cei care intră în țară merg acum în autoizolare la domiciliu. Nu mai există acea carantină, este doar pentru cei care nu vor să stea cu familiile sau pentru cei care pleacă din autoizolare și atunci sunt în carantină instituționalizată, dar își plătesc carantina și hrana”, a declarat Nelu Tătaru, luni seară, la Digi24.

El a menționat că la nivel local, autoritățile din fiecare județ îi vor verifica de mai multe ori pe zi pe cei care intră în autoziolare.

O lipsă a unei distanțări, un grup destul de mare de oameni care se îngrămădeau la intrarea în țară, a creat și condițiile unei posibile transmiteri a virusului, a spus Nelu Tătaru despre imaginile cu aglomerația din weekend de la Vama Nădlac.

„Să nu uităm că acești concetățeni ai noștri veneau din fostele zone roșii. Actualmente, toate sunt la fel, pe o curbă descendentă, și toată lumea intră în izolare, dar până la acea izolare, toți cei veniți din toate aceste foste zone roșii au fost acolo. La fel ca și în țară, sper ca efectele pe care le vedem în zilele următoare să nu fie așa de mari”, a spus Nelu Tătaru.

Zonele din care vin acești cetățeni au în continuare o doză de pericol, chiar dacă sunt pe pante descendente și au un avans epidemic cam de două săptămâni față de noi. Dar atât timp cât cetățenii respectă autoizolarea, pericolul este limitat, a explicat Nelu Tătaru.
Sursa digi24.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *