Medicul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Bals din capitala, a declarat ca aproximativ 22% din pacientii care merg la spital si sunt testati, sunt infectati cu noul virus.

„Circa 22% din pacientii care se prezinta (la spital – n.red.) sunt pozitivi. (…) Orice cercetare e benefica. E bine sa se faca cercetari. Lumea nu trebuie sa uite ca acest virus e in circultatie pe teritoriul Romaniei. Nu trebuie sa ne relaxam in fata virusului. Tot ce am invatat pana acum trebuie sa aplicam in continuare. Masca e cea care va face diferenta, apa si sapunul sunt cele care vor face diferenta”, a spus medicul Adrian Streinu Cercel.

Potrivit Mediafax, „Romania a actionat cu precautie”.

„Romania a facut lucruri foarte bune. Nu s-a jucat cu termenii. Romania nu si-a permis sa se joace cu termenii. Romania a actionat ca un tot. Populatia a inteles de la inceput ca e la risc. Fara populatie nu am fi ajuns aici. Mai facem noi mici scapari, dar, in general, Romania s-a comportat foarte bine. Au intervenit si autoritatile. Starea de urgenta a fost pusa la punct. Ma uit la datele oficiale de azi. Italia, 145 de decese, Spania, 87 de decese, Franta, 483 de decese, (…) Romania,16 decese. E un lucru bun”, a mai declarat Streinu.

Sursa fabricatinromania.info


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *