Celebrul detectiv criminalist Mihai Untaru, comisar-șef (r), atrage atenţia asupra unui fenomen extrem de periculos care poate veni o dată cu relaxarea măsurilor luate în contextul pandemiei de coronavirus.

 

Mihai Untaru atrage atenţia asupra faptului că infractorii pot profita de relaxarea măsurilor o dată cu instituirea stării de alertă. Totodată, celebrul detectiv criminalist afirmă că în această perioadă s-au întors în ţară mulţi indivizi care „operau” în ţările din Vest şi care acum, împinşi de lipsa banilor, pot acţiona în ţară.

 

„În general – şi istoria a dovedit-o – infractorii sunt foarte inventivi. S-au adaptat înaintea autorităţilor la absolut orice. Oricum, starea aceasta de pandemie şi statul în casă, din toate datele pe care le am şi le are şi presa, a făcut ca numărul mare de infractori, clanuri, organizaţii, bisericuţe care au operat în afară să ni se întoarcă acasă. Au consumat ce au consumat perioada asta, după care intervine necesitatea. Şi, automat, infracţionalitatea creşte. Şi va creşte exponenţial.

 

Este un risc real, nu numai legat de purtarea obligatorie a măştilor, ci de faptul că acum lejeritatea de mişcare a oamenilor a crescut, există posibilitatea ca şuţii de buzunare să începe să lucreze în public, ca spărgătorii de locuinţe să opereze mai des pentru că lumea pleacă de acasă. E un fenomen legat de tot ceea ce înseamnă starea societăţii de astăzi”, a explicat, pentru cititorii DC News, Mihai Untaru.

 

„În perioada asta apare un gol de siguranţă”

 

„Faptul că nu s-a intervenit mult mai drastic la intrarea în ţară, că s-a procedat cu o mare lejeritate, a pus şi poliţia şi procuratura într-o situaţie mai delicată. Eu aştept să văd ce se întâmplă acum pentru că ţări precum Franţa, Italia, Germania, Olanda, Marea Britanie, scăpând de cantitatea aceasta de infractori care îşi făceau veacul pe acolo, ce măsuri vor lua, pentru că nu o să le convină ca pe fondul scăderii infracţionalităţii acum la ei, la momentul relaxării aceşti indivizi să se reîntoarcă acolo. Şi atunci aştept nişte informaţii de acolo, mă tot documentez pe subiectul acesta, pentru că e un fenomen pe care l-am readus acasă. Şi l-am readus mai perfecţionat, mai blindat, mai urât decât a plecat.

Oamenii sunt pe zi ce trece tot mai alarmaţi. Pe zi ce trece am mai multe mesaj, solicitări, să îi sfătuiesc, să îi ajut, unii au chiar probleme deosebite din acest punct de vedere. E dificil, pentru că, întotdeauna după un război – iar asta a fost la noi, un război cu un inamic pe care nu-l vedem – perioada asta apare un gol de siguranţă, un gol de care alţii ştiu să profite şi probabil că o să avem o creştere a infracţionalităţii”, atrage atenţia detectivul criminalist Mihai Untaru.
Sursa dcnews.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *