Adrian Ursu a vorbit în cadrul Ediției Speciale de duminică cu Alina Șerban, meteorolog, despre schimbările spectaculoase ale vremii din următoarele zile. Astfel, în mai puțin de 48 de ore, vom trece de la temperaturi de 30 de grade, la o scădere termică accentuată.

”În zilele următoare o schimbare semnificativă în aspectul vremii. Aceste schimbări bruște sunt caracteristice acestei luni, deoarece este o lună de tranziție între anotimpul cald și anotimpul rece, o lună în care centrii barici încearcă să se adapteze la sezonul cald. De aceea se întâmplă diferențe accentuate de temperaturi, cum vom avea și în zilele următoare”, a declarat Alina Șerban.

”Dacă astăzi am înregistrat în premieră pentru România în acest an o valoare de 30 de grade, mâine așteptăm mai multe astfel de valori, și chiar mai ridicate, chiar 31, 32 de grade în partea de vest și de sud a țării, în Crișana, în Banat, în Oltenia, în Muntenia, temperaturi mai ridicate decât în mod normal în această perioadă, dar poimâine, un sistem frontal, va determina scăderea semnificativă a temperaturilor”, a adăugat Alina Șerban.

Cu privire la primul weekend ”de libertate”, după ce măsurile de restricție din starea de urgență vor fi ridicate, meteorologul a declarat că este greu de spus cum va fi vremea deoarece ”sunt alternanțe toată săptămâna. Toată săptămâna va fi sub influența acestor stări alternante reci și calde. Se pare partea de sud și sud-est a teritoriului într-o notă mai caldă (…), în timp ce jumătatea nordică va fi expusă unor sisteme frontale. Pentru că acesta nu va fi singurul, sunt semnale că vor mai urma altele joi și vineri, după care este o probabilitate destul de ridicată să se mai încălzească și să fie frumos.”
Sursa antena3.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *