Românii așteaptă o veste bună de circa două luni. Cu toții așteptăm ca data de 15 mai să fie ziua eliberării din punct de vedere al libertății de mișcare. Cel mai bun epidemiolog din țara noastră ne dă vestea multașteptată.

Cel mai bun epidemiolog din România ne dă vestea pe care o așteptam: pandemia de coronavirus se apropie de final. Nimeni nu se aștepta la asta atât de curând.

Este poate cel mai important anunț al acestui moment. După sutele de oameni care au murit până acum din cauza coronavirusului, se pare că vom avea parte de vești bune.

Epidemiologul Geza Molnar vine cu vestea că pandemie României se află în platou, iar numărul de cazuri noi fluctuează în fiecare zi. Nu mai apr creșteri bruște, de aceea a făcut un anunț important.

Geza Molnar a declarat pentru Mediafax:

“Coronavirus este tot o viroză, tot respiratorie. Un ciclu epidemic pe orice teritoriu, trece în şase- opt săptămâni. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat în China. A fost un număr mare de cazuri, după care lucrurile s-au liniştit. A trecut în Europa, Italia, Spania şi acolo a existat un număr mare de cazuri apoi a început să coboare.”

Acesta compară virusul cu un om care nu vrea să devină sinucigaș.

“Virusul nu este sinucigaş. Nu o să îmbolnăvească toată populaţia pentru că atunci nu va mai avea unde să se transmită.”

Un alt specialist a venit cu vești bune. Cătălin Mişarcă, directorul medical al Spitalul Judeţean din Braşov a declarat:

“Mai avem cam o săptămână de urcat din punct de vedere al cazurilor cu COVID 19, apoi cred că lucrurile se vor mai linişti. În ultimele săptămâni la noi la spital a tot crescut numărul de îmbolnăviţi, dar gestionăm situaţia şi o avem sub control. Sigur, trebuie să fim atenţi că putem avea surprize.”

Deși virusul va rămâne în comunitate pentru câțiva ani, nu va mai avea aceeași forță.

Geza Molnar a mai adăugat:

“Probabil va fi precum virusul gripal, ca orice viroză respiratorie. Va reveni sezonier însă nu cu aceeaşi forţă şi nici cu aceeaşi transmisibilitate.”
Sursa huff.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *