Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre efectele benefice pe care le are varza.

„Varză nouă cu mărar, cel mai eficient preparat Detox. Nu știți cum să faceți o cură Detox în vremuri de izolare și carantină sanitară?

„Abuzați” de varza nouă și de mărar – rezultate garantate! Varza este legumă campioană când vine vorba de siluetă și efect depurativ. Beneficiile maxime se obțin prin consumul de varză proaspătă, însă, și dacă este fiartă în puțină apă, tot are avantaje – nu provoacă balonare și e mai ușor de digerat. Datorită efectului ei antiinflamator, varza poate ameliora orice afecțiune: ulcer, mastite, inflamații articulare, acnee, migrene, retenție de apă, constipație. La asta se adaugă creșterea imunității și scăderea nivelului de homocisteină, un marker de risc cardiovascular”, a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic, joi seară, pe Instagram.

„Dincolo de conținutul în nutrienți, varza este un reputat agent de detoxifiere pentru că stimulează producția de enzime hepatice și neutralizează nitrosaminele (compuși toxici din ficat). Asociați varza cu mărar, care este „celebru” pentru efectul de ameliorare al celulitei, și veți obține un produs ce poate fi consumat fără limite, atât pentru Detox, cât și în cura de slăbire”, a adăugat Bilic.
Sursa dcnews.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *