În plină pandemie, un oraș din România rămâne fără apă potabilă. Trei zile vor suferi locuitorii din municipiul Orșova de lipsa apei. Problemele au apărut din cauza ploilor abundente din ultimele ore.

„Este un fenomen la priza de captare a sistemului de alimentare cu apă a municipiului Orșova, din localitatea Topleț, a apărut un fenomen inexplicabil, un grad mare de turbiditate al apei, un fenomen de aluvionare excesivă. Nu s-a mai întâmplat, nu știm din ce motive s-a petrecut acest lucru, specialiștii spun că din cauza precipitațiilor abundente, dar s-ar putea și din cauza unor mișcări tectonice”, a declarat la Digi24 Cristinel Pavel, prefectul de Mehedinți.

Prefectul a explicat că a dispus, consultându-se cu DSP, oprirea temporară a alimentării cu apă a orașului, pentru că în acest moment reprezintă un pericol pentru sănătatea locuitorilor, pentru că apa ar putea fi contaminată.

DSP a prelevat probe pentru analize, rezultatele urmând să fie primite duminică sau luni dimineață. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Mehedinți si Primăria urmează să asigure apa menajeră și apa potabilă, a precizat prefectul, exprimându-și convingerea că situația se va rezolva destul de repede. „Apa de la stația de captare deja a început să se limpezească, suspensiile au început să dispară din ea”, a spus Cristinel Pavel.
Sursa digi24.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *