Al doilea val de relaxare a restrictiilor, prin care s-a permis practicarea sportului in aer liber, a generat bucurie in Spania. Spaniolilor li s-a permis, incepand de sambata, sa iasa din case, dupa ce pe 26 aprilie primii care au avut dreptul au fost copiii, insotiti de un adult.

„Prima zi cu bicicleta, in intervalul de timp permis. Sentiment incredibil de libertate. Orasul este verde si respira. Intreaga strada cu trei benzi este doar pentru biciclisti, alergatori si caini”, a scris un roman stabilit in Madrid despre prima zi in care li s-a permis sa faca sport in aer liber.

Spaniolii au mers inca de dimineata la plimbare, au alergat si au pedalat, pe strazile din marile orase, in conditiile in care parcurile raman in continuare inchise.

Tara a aratat ca un imens parc, a titrat presa din Spania.

Din 2 mai, persoanele cu varste de peste 14 ani pot iesi din casa in Spania, tot in conditii stricte. Spaniolii pot face plimbari de o ora, insotiti de o persoana, o data pe zi, la o jumatate de mila de casele lor, sau pot face sport sau sa mearga pe biciclete, singuri in orasul lor. Acestia au la dispozitie doua intervale orare, intre 6.00-10.00 si 20.00-23.00.

Carantinarea extrem de stricta a tarii a fost relaxata pe 26 aprilie atunci cand s-a permis copiilor, insotiti de un adult, de a iesi la plimbare de o ora si, incepand de sambata, cu autorizarea pentru cei peste 14 ani sa faca sport individual sau plimbari in conditii stricte.

Pana la sfarsitul izolarii, spaniolii nu se vor putea deplasa in afara provinciei lor,relateaza fabricatinromania.info

.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *