Directorul Antibiotice Iasi, Ioan Nani, a declarat, pentru Mediafax, ca fabrica va putea produce in curand 3,5 milioane de comprimate de hidroxiclorochina, medicament utilizat pentru tratarea pacientilor infectati cu COVID-19.

„Substanta activa soseste maine sau poimaine pe Otopeni, a plecat un avion in Elvetia si din Elvetia soseste pe Otopeni in 2 zile. Dupa ce vine vom produce 3,5 milioane de comprimate pe care le vom avea intr-un stoc de siguranta la noi in fabrica. Am discutat la Agentia Medicamentului si ne vom autoriza pe indelete, o sa facem si studii clinice pe centrul nostru de studii, adica studiu de bioechivalenta, si vom avea produsul inregistrat cu APP in Romania si in comunitatea europeana”, a spus Nani.

De asemenea, in curand, pacientii care au diabet nu vor mai avea probleme cu lipsa tratamentelor vitale.

„Ne-am hotarat sa producem si produsele pentru diabet, precum si produsele pentru dezinfectarea mainilor si suprafetelor, oricum este o perioada grea, dar noi suntem optimisti. Antibiotice este o companie cu resurse umane si tehnologice importante”, a mai spus Ioan Nani.

Medicamentul antiviral Remdesivir, produs de compania americana Gilead va putea fi produs de Terapia Cluj, dupa achizitionarea patentului pentru acest medicament. Profesorul Alexandru Rafila spune ca acesta ar putea fi primul produs autorizat care trateaza cauza bolii.

Primele rezultate ale unui studiu pe antiviralul Remdesivir arata ca din 125 de pacienti in stare grava internati intr-un spital din Chicago si carora medicii le-au administrat Remdesivir doar 2 au decedat, iar starea celorlalti s-a imbunatatit rapid, scrie ziaruldeiasi.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *