Toata Italia devine zona protejata, a anuntat premierul tarii, Giuseppe Conte. Deplasarile vor fi restranse si vor fi adoptate in intreaga tara masurile luate de duminica in Lombardia si alte 14 provincii care reprezentau pana acum „zona rosie”.

Sunt cele mai dure masuri luate in Peninsula in ultimii 80 de ani. Aproape toate activitatile publice au fost interzise, in timp ce conducerea a zeci de penitenciare se confrunta cu revolte.

Deplasarile vor fi interzise, cu exceptia unor „motive de munca importante” sau „probleme grave familiale sau sanitare”, a anuntat Conte, intr-o conferinta.

Masurile intra in vigoare maine dimineata, a spus Conte, care a explicat ca „nu mai e timp” pentru a combate efectele raspandirii coronavirusului si ca e nevoie de „masuri stringente, imediate”, scrie digi24.ro.

Nu mai avem timp”. Cu aceste cuvinte, premierul italian Giuseppe Conte a anunțat luni cea mai radicală decizie a unei țări de la izbucnirea coronavirusului. Începând de marți, întreaga Italie, o țară cu peste 60 de milioane de oameni, este blocată. Nimeni nu are voie să părăsească orașul unde locuiește fără permisiune specială; barurile și restaurantele se vor închide la ora 18; niciun eveniment sportiv sau adunări mari nu vor avea loc până cel puțin pe data de 3 aprilie.

Este o transformare extraordinară a evenimentelor care a durat mai puțin de 19 zile pentru a se materializa. De la descoperirea „pacientului nr. 1” – italianul Mattia, manager în vârstă de 38 de ani la Unilever – la 21 februarie, până la decizia dramatică de luni seara, Italia a văzut cum numărul de cazuri de coronavirus confirmate crește la 7.985 în timp ce numărul morților este acum de 463 de persoane.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *