RUGĂCIUNE GRABNIC AJUTĂTOARE LA MAICA DOMNULUI. Când avem necazuri, când suntem bolnavi când suntem în grele încercări, să ne rugăm, să cerem ajutor de la Măicuța Domnului care este o bună mijlocitoare către Dumnezeu, și ori de câte ori îi cerem ajutorul, rugăciunile noastre nu rămân neascultate.

CEEA CE SINGURĂ EȘTI BUCURIA CELOR scârbiți și Părtinitoare celor ce se nedreptățesc Mângâierea celor ce plâng și ajutor celor neajutorați.Cercetarea celor neputincioși și ACOPERĂMÂNT și sprijin celor ce se chinuiesc. Liman celor înviforați, toiag orbilor, POVĂȚUITOAREA celor rătăciți și scăpare tare celor din nevoi, NĂSCĂTOARE a lui Dumnezeu cu totul fără de prihană.

Ia aminte la rugăciunea mea cea smerită pe care o aduc ȚIE din adâncul inimii și mă izbăvește de viforul cel rău al gândurilor. Izbăvește- mă din somnul cel greu, care mi s-a pricinuit mie din lenevire și departează de la mine nepăsarea și lenevirea. Ajută-mă ca să mă izbăvesc de obiceiul cel rău al păcatelor ca să scap de tirania cea amară a diavolilor.

Și te rog STĂPÂNĂ , după cum știi , mântuiește-mă pe mine nevrednicul robul tău cel ce spre TINE și după Dumnezeu mi-am pus nădejdea mântuirii mele. Invredniceste-mă PREACURATĂ ca să fac cu osârdie poruncile Fiului TĂU și Dumnezeului nostru și să păzesc întotdeauna așezămintele cele mântuitoare.

Și mă învrednicește ca să cuget întotdeauna cu minte luminată și să întâmpin slavosloviile lui cele bine primite. Că spre TINE ceea ce ne dăruiești toate bunătățile și ne EȘTI GRABNIC AJUTĂTOARE , nădăjduind aducem acestă cerere. Deci să nu cădem din nădejdea care o avem către TINE PREASFÂNTĂ NĂSCĂTOARE , nici să ne întorceam smeriți și rușinați; Ci sa aflăm prin tine de Dumnezeu dăruită STĂPÂNĂ , degrabă implinirea cererilor noastre. Ca totdeauna, ca pe o ajutătoare nebiruită a noastră a păcătoşilor care împlinești toate cererile noastre bune, sa te lăudăm și să te preamărim pe TINE ; Acum și pururea și în vecii vecilor, AMIN.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *