Regatul Arabiei Saudite este cel mai mare din Orientul Mijlociu. Țara cu cele mai mari rezerve de petrol.

Din păcate, locuitorii obișnuiți nu reușesc să se bucure de banii de pe petrol – toți ajung în buzunarele membrilor dinastiei saudite dominante (Al Saud).

Familia este mare: aproximativ 25.000 de persoane. Dar „doar” 2000 dintre ei controlează toată puterea și toată bogăția țării. Cum spun ei, puterea absolută corupe absolut totul.

În vârstă de 84 de ani, Ibn Abdul-Aziz Al, actualul rege al Arabiei Saudite, este un om foarte bogat. Se pare că banii pentru el nu înseamnă nimic – la fel de ușor îi și aruncă în vânt. De exemplu, în 2017, a trebuit să meargă în Indonezia, timp de 9 zile, deci a ordonat să ia cu el 459 tone de bagaje.

De ce are nevoie de 459 tone de bagaje timp de 9 zile? Este imposibil de înțeles.

Da, și ce a fost inclus în bagaje?

Canapea, pat, aragaz … De fapt, o grămadă de echipamente diferite, inclusiv două mărci de Mercedes-Benz s600 și două ascensoare electrice.

Ca și cum în Indonezia toate acestea nu pot fi găsite.

Jocul tronului saudit

Să ne întoarcem în 1975, favoritul poporului a fost regele Faisal ibn Abdulaziz Al Saud. Sub el, producția de petrol a crescut incredibil și bogăția enormă a apărut în țară.

El a investit în modernizarea țării, s-a îngrijit de nevoile populației, cu el, Arabia Saudită a devenit liderul lumii musulmane și a început să dicteze regulile sale tuturor țărilor (folosind pârghia de petrol).

La 25 martie 1975, Faisal a fost împușcat de nepotul său, prințul Faisal ibn Musaid, care s-a întors în țară, după ce a studiat la o universitate americană. El a fost găsit vinovat de regicid și capul lui a fost tăiat (deși muribundul Rea Faisal a cerut ca nepotul său să fie cruțat). Faisal ibn Musaid Al Saud a fost decapitat cu o lovitură de sabie aurită, după care capul a fost pus pe o miză de lemn timp de 15 minute, pentru mulțime. Acestea sunt pasiunile lor, se pare…

Alcool la petreceri

Consumul de alcool în Arabia Saudită este interzis și este pedepsit sever, prin lege. Desigur, dacă aparțineți familiei regale și o doriți cu adevărat, atunci puteți avea totul – inclusiv alcoolul. Oamenii care au lucrat la petreceri organizate de prinții saudiți au spus că alcoolul și drogurile au fost folosite acolo. Al-Sa’idahii pleacă de la petreceri, iar a doua zi vorbesc frenetic și zelos despre importanța respectării legii șariei.

Media cenzurii

WikiLeaks a dezvăluit secretele a mii de oameni cu cea mai mare influență din lume, inclusiv membrii conducerii dinastiei Al-Saud. Mulți au încercat să lupte împotriva WikiLeaks și, într-un fel, să cenzureze informațiile plasate, dar nimeni nu a reușit mai bine decât Saudiții. Au interzis WikiLeaks în țara lor. Chiar și numele acestei organizații nu poate fi pronunțat, dacă nu vreți să aveți probleme.

Da, vorbim despre una dintre cele mai bogate țări din lume în secolul XXI. În Arabia Saudită, pur și simplu nu există un astfel de discurs liber.

Familia regală controlează totul acolo. Interesant este că membrii familiei nu sunt complet liberi: înainte de a face ceva, trebuie să se consulte și să ceară permisiunea regelui Salman.

Arabia Saudită și Coreea de Nord: frați gemeni

Arabia Saudită este una dintre cele mai represive regimuri din lume. Nu există alegeri, partide politice sau parlament. Țara aparține regelui Salman și familiei sale. Ei pot face tot ce vor, cu imunitate completă. Oamenilo le este frică să intervină și să încerce cumva să limiteze puterea saudiților, deoarece Arabia Saudită are controlul distribuției petrolului.

Toată lumea știe că oamenii trec prin momente grele, dar nimeni nu poate face nimic în această privință. În ceea ce privește libertățile civile și politice, Arabia Saudită este cea mai dificilă țară din lume și poate fi comparată doar cu Coreea de Nord și cu câteva dictaturi africane.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *