Thailanda este țara care a interzis fumatul acasă, anunță presa asiatică. Legea a intrat deja în vigoare și are ca scop să protejeze femeile și copiii care sunt victime ale fumatului pasiv în propria casă.

Măsura a fost luată după o serie mai lungă de decizii luate de thailandezi, care au interzis fumatul în aproape toate locurile publice, după mai multe studii ce au legat fumatul pasiv de peste 70.000 de decese anual.

Cei care sunt victime ale fumatului acasă au și o linie specială, 1300, iar cei care fumează acasă vor primi amendă din partea polițiştilor sau, în cazul în care sunt recidivişti, pot ajunge și după gratii, informează rtv.net.

Fumatul a fost interzis în 52 de parcuri și grădini din Franța.

Informații noi, de ultim moment! În Paris, în 52 de parcuri și grădini a fost interzis fumatul. Astfel că, parisienii au declarat ”război„ fumatului, iar acest viciu este permis doar în anumite locuri.
Decizia a fost luată anul acesta, iar din această vară, locuitorii, cât și turiștii, nu vor mai avea ocazia să fumeze în anumite locuri publice. La intrări au fost instalate scrumiere, pentru ca fumătorii care nu respectă legea să nu aibă nicio scuză să nu plătească amenda de 38 de euro. Pentru cei care aruncă pe jos mucurile de țigară sancțiunea e și mai mare: 68 de euro.

În Strasbourg, există, de asemenea, spații verzi unde fumatul este interzis, în timp ce orașele de pe litoral, precum Marsilia sau Nisa au scos în afara legii fumatul pe mai multe plaje,relateaza wowbiz.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *