În ultima perioadă, tot mai mulți nutriționiști dar și bucătari ne sfătuiesc să consumăm cât mai multă mâncare preparată la wok.

De ce recomandă marii bucătari să gătiți mâncarea la wok-Iată care sunt avantajele.

Mâncarea se face mult mai rapid

De ce este un wok atât de bun?
În primul rând pentru că, fiind realizat din material non aderente, este mult mai ușor de curățat. În altă ordine de idei, mâncarea gătită la wok se face mult mai rapid și asta datorită doar formi conice a acestuia. De asemenea, dacă folosiți wok-ul, veți avea nevoie și de mult mai puțină grăsime la gătit, eventual o lingură, două cu ulei și veți obține legume suculente sau bucățele de carne care se vor topi în gură.

În aceste condiții, veți avea mult mai mare grijă de sănătatea dumneavoastră, iar legumele își vor păstra vitaminele. Este foarte important de știut că, dacă vreți să faceți carne la wok, atunci trebuie să o tăiați în fâșii cât mai subțiri pentru a fi atât suculentă pe interior cât și puțin crocantă la exterior.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *