Ți s-a întâmplat când ți-e lumea mai dragă să te trezești că în mașina ta de spălat și-a făcut loc mucegaiul? Cazurile acestea sunt frecvente, pentru că această bacterie se instalează întotdeauna unde este umiditate și căldură. Însă există și un remediu incredibil de bun ca să scapi pentru totdeauna de această problemă.

Nu ști cum să scapi de mucegaiul din mașina de spălat?-Iată ce trebuie să faci.

Cum elimini mucegaiul
Înainte de toate, orice gospodină trebuie să știe că printre cauzele care conduc la apariția mucegaiului se numără reziduurile de apă care rămân în mașină dar și spălarea permanentă a rufelor la temperaturi mici de 30-40 de grade. De asemenea, puteți avea mucegai în mașina de spălat dacă uitați să închideți ușa bine sau dacă nu ștergeți bine interiorul mașinii după ce o folosiți.

Pentru a realiza soluția care să te scape de această problemă, ai nevoie detergent lichid, care neapărat să conțină clor și 25 ml acid citric. Curăță bine mașina în interior, apoi pune detergentul cu clor, închide ușa și lasă să acționeze. După două ore, pune mașina să funcționeze în regim de clătire. Ulterior, toarnă acidul citric în locul unde pui detergent și lasă din nou să meargă mașina, dar de data aceasta cu apa cea mai fierbinte. La final, mașina ta va străluci!

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *