La prima vedere, pare o nimica toată să cumperi carne tocată și să o congelezi. Însă, spun specialiștii, pentru ca totul să iasă ca la carte, trebuie să țineți cont de anumite reguli.

Vrei să congelezi corect carnea tocată? -Carnea se întinde bine într-o pungă, în strat uniforme

Indiferent că e de porc, vită sau curcan, carnea tocată va trebui să fie pusă în congelator în straturi subțiri. Specialiștii vă avertizează să nu introduceți carnea tocată la congelator niciodată sub formă de cocoloș, pentru că se va dezgheța foarte greu.

În consecință, carnea tocată se va pune în porții potrivite în pungi, în strat uniform ca să înghețe foarte repede și să ocupe și puțin spațiu în frigider. În acest fel, când veți avea nevoie să o scoateți din frigider, carnea tocată se va dezgheța mult mai repede, adică nu veți aștepta mai mult de o jumătate de oră.

În acest sens, va trebui doar să puneți carnea tocată pe o farfurie, iar deasupra acesteia să așezați o tavă plină cu apă fierbinte. Urmează să faceți cele mai bune chifteluțe sau orice alt preparat ce va lăsa gura apă tuturor.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *