Preferata tuturor românilor, mămăliga este cu siguranță unul dintre simbolurile naționale ale noastre. Sigur că toată lumea spune că știe să facă mămăligă, însă se pare că nu e chiar așa. dacă vreți să savurați o mămăligă ca la carte, trebuie să țineți cont de rețeta de mai jos. Va ieși o mămăliguță delicioasă 100%.

Vrei să ai o mămăligă perfecta?-Mod de preparare

Pentru a obține mămăliga mult dorită, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 ml apă, 180 g făină de mălai, 1 linguriță cu sare. Pentru început, puneți la fiert 500 ml apă la fiert, într-un ceaun sau o oală, la foc mare. Când apa ajunge la punctul de fierbere, adăugați mălaiul în ploaie, amestecând constant, pentru a evita formarea cocoloașelor.

Dați focul mic, apoi lăsați conținutul să fiarbă. Amestecați constant, cu o lingură de lemn, pentru ca mămăliga să nu se lipească. Când marginile mămăligii încep să se adune spre centru, înseamnă că e gata. Răsturnați pe o farfurie sau pe un fund de lemn.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *