Vor dispărea multe specii de plante, animale dar și alimente, în viitor? Se pare că da, spun specialiștii, care spun că totul se datorează schimbărilor dramatice de climă. Iată despre ce este vorba.

Temperaturile ridicate devastează recoltele de ciocolată și cacao

Producătorii de cacao sunt din ce în ce mai îngrijorați de faptul că ar putea rămâne fără producție, iar în scurt timp se pare că aceasta va deveni tot mai rară.

Iar ciocolata care nu mai e făcută din cacao autentică nu mai reprezintă nimic. De asemenea, probleme mari sunt și la ceai, seceta și insectele ducând la o descreștere gravă a producției. În declin este și mierea, pentru că pesticidele au ajuns să fie principalul dușman al albinuțelor. În plus, distrugerea habitatului natural duce tot la declinul albinelor.

Nici caisele, piersicile, vișinele sau alte fructe de vară nu vor fi ce au fost, pentru că se preconizează că vor fi cultivate în sistem industrial, în sere și vor avea un gust cu totul diferit. Nici arțarii nu mai produc la fel de mult ca înainte, iar producția a scăzut grav.

Nu în ultimul rând, plantele care produc delicioasele arahide au ajuns să fie tot mai greu de cultivat pentru că au nevoie de anumite condiții de umiditate și căldură, care încep să se piardă în ultima vreme.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *