Drojdie lichidă? Solidă sau comprimată? Avem la dispoziție mult tipuri de drojdie de bere, dar oare câte gospodine știu cum trebuie să aleagă drojdia de care au nevoie la momentul respectiv? Iată ce trebuie să faceți.

Drojdia comprimată se poate folosi pentru orice aluat

Specialiștii spun că cea mai cunoscută formă de drojdie este cea comprimată, care poate fifolosită la orice tip de aluat, însă având termenul de valabilitate destul de scurt, nu trebuie cumpărată în volum mare.

Aceasta trebuie păstrată întotdeauna la rece, în frigider, doar în ambalajul original, pentru că altfel se usucă și nu mai are aceleași proprietăți. Dacă optați pentru drojdia uscată, trebuie să știți că există două tipuri și mai există și drojdia instant, care are o putere de fermentație mai mare.

Dacă folosiți drojdia uscată nu puneți niciodată lapte fiert sau apă, ci doar călduțe, altfel își pierde din proprietăți. Drojdia instant este cea pe care o găsiți sub formă de pliculețe sau granule și se pune în aluat sau peste făină, înainte de a o încorpora în aluat. Drojdia uscată se păstrează într-un spațiu întunecat și răcoros, dar nu este necesar să fie păstrată la frigider.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *